Take a parachute and jump

Ik kan niet zeggen dat het op mijn to-do-lijst stond voor ik vertrok op reis – want daar stond verdorie al zo belachelijk veel op. Maar ik heb altijd al geweten dat ik ooit wilde skydiven. Toen ik twee weken geleden van enkele reisgenoten in het Namibische Swakopmund dan ook die vraag kreeg, was in mijn hoofd de beslissing stiekem heel erg snel gemaakt. Let’s jump!

Nu ik een dag na terugkomst de video van mijn sprong bekijk raast de adrenaline weer helemaal door mijn aderen. Het nerveuze gevoel op de grond, al kijkend naar twee voorgangers die compleet euforisch terug voet aan wal zetten. De opwinding terwijl het vliegtuig opstijgt en ik door de open deur tijdens de twintig minuten durende klim naar 10 000 voet getrakteerd werd op een schitterend uitzicht over Walvisbaai en de schitterende Skeleton Coast van Namibië. Vreemd genoeg was er op dat moment geen spoor meer van zenuwen. The only way was down, en ja natuurlijk ga ik nu even met mijn benen uit het vliegtuig hangen. En dan laat de instructeur los en ben je 30 seconden lang de prooi van de zwaartekracht. Een solo-skydiver ‘zwemt’ ons tegemoet en ik zwaai enthousiast. Met een snok trekt de parachute ons omhoog en dan volgt de immense stilte: ik vlieg. En op dat moment weet ik het zeker. Ach meneer Merlijn, een mooie vogel wil ik zijn.

TrackBack

TrackBack URL for this entry:
http://ditgeheelterzijde.be/2012/01/take-a-parachute-and-jump/trackback/

Comments

oooh ZA-LIG! wil ik ook doen!!

Oh meid, klinkt zo ON-GE-LOOF-LIJK!!!!

inderdaad, zalig! Staat ook wel al lang op m’n Bucket List. Ik moet zeggen dat ik bij duiken een gelijkaardig gevoel had, how mighty it must be to be a bird!

Woaaaaw!!!!!!!!! Respect :-)

Post a comment