“Hello darling”

Soms wou ik dat we terug in de tijd konden gaan. Naar een tijd waar er nog geen gsm’s en internet bestonden. The Good Old Way. Geen sms’en, geen mails, maar gewoon romantische brieven schrijven en spannende telefoontjes plegen.

Begrijp me niet verkeerd. Ik pleit niet tegen de technologische revolutie. Ik kijk soms gewoon met nostalgie terug naar die ‘goeie oude tijd’. Wachten bij de telefoon of die jongen wel of niet gaat bellen. Elke dag in de brievenbus kijken of er een brief voor jou tussenzit. En ook zelf een mooie brief schrijven. Ik weet niet hoe het bij jullie zit, maar ik heb heel wat brieven op mijn palmares staan. Niet alleen naar jongens natuurlijk. Ook als vriendinnen onder elkaar elke dag een brief naar elkaar schrijven, op school afgeven en dan de dag erna er een terugkrijgen. Zo leuk! Een brief is zo veel meer dan een mail. In een geschreven brief zit gevoel. De andere geeft een stukje van zichzelf en wordt door zijn woorden bijna tastbaar.

Bij sms’en hetzelfde verhaal. Ok, het is handig en snel. Maar toch. Nu wordt alles zo complex gemaakt door die stomme gsm. Zou ik een sms sturen? Wat zet ik er in? Het mag niet té opvallend zijn dat ik hem wil, maar ik moet toch duidelijk maken dat ik hem zie zitten? Zou hij terugsturen? Zou hij wel met mij iets gaan willen drinken? Oei, hij zet 3 puntjes op het einde van zijn zin, wat betekent dat? Hij heeft me al 2 dagen niets meer gestuurd, dat kan toch niet? Ofwel gebeurt dat alleen in mijn vriendinnengroep,  maar wij vrouwen blijken alles dood te analyseren. Een good old telefoontje is tenminste duidelijk en recht op de man af!

TrackBack

TrackBack URL for this entry:
http://ditgeheelterzijde.be/2011/12/hello-darling/trackback/

Comments

Schoon gezegd en helemaal mee eens!

Dit klinkt me bekend in de oren en die verdomde telefoon die luistert nooit hé!

Post a comment