8 jaar in Irak.

Hij kwam uiteindelijk dan toch, de dag waarvan vele zich afvroegen wanneer hij nu eindelijk zou komen. Maar hij brak aan: het einde van de oorlog in Irak. Of in ieder geval toch de dag dat de Amerikanen terug trokken naar het eigen mighty US of A en Irak overlieten aan de Iraki’s. Een speciale dag, een lang verwachte dag en een lang-op-gewachte-dag. Een dag met vele emoties, de vreugde van het naar huis terug keren, tranen om het verlies van 8 jaar oorlog. Het is moeilijk te geloven dat 8 jaar opeens voorbij. Ik herinner nog heel goed de dag dat ik – met een gebroken been nog wel – voor de schoolpoort van mijn middelbare school ging zitten, weigerend naar de les te gaan totaal ingenomen door de keuzes die G. Bush toen nam. Nu maakt Obama dan toch een einde aan die keuzes. Maar 8 jaar oorlog, het laat na. Komt er wel een winnaar uit oorlog? Zijn we niet allemaal verliezers? Joe Raedle, photojournalist, kijkt terug op 8 jaar oorlog. Een fotoreportage op CNN.

TrackBack

TrackBack URL for this entry:
http://ditgeheelterzijde.be/2011/12/8-jaar-in-irak/trackback/

Post a comment