so you think you can be president?

Volgend jaar rond deze tijd is het weeral allemaal voorbij. Maar wie gaat het worden? Dat is de vraag die iedereen aan de andere kant van de Atlantische Oceaan de komende 11maanden zal bezig houden; 1 persoon in het bijzonder: Barack Obama. Wie wint in 2012 de presidentsverkiezingen in Amerika en de vraag die vandaag bij velen speelt, wie wordt de tegenstander van Barack Obama?Ze maken er weer een zootje van als je het mij vraagt, de republikeinen. En ik ben het dan ook helemaal eens met de analyse die Amerikawatcher Björn Soeners op De Redactie plaatste. Wekelijks lijkt het een andere tegenkandidaat te zijn. Misschien een vrouw? Misschien een multimiljonair? Een nog oudere kandidaat dan McCain al was? Een gematigde republikein? Ex-Mr Godfather’s Pizza? Thank God dat Sarah Palin zich deze keer toch uit de running genomen heeft. De man die deze week aan kop staat blijkt Newt Gingrich te zijn. Is hij het dan, de man wiens naam mij enkel aan The Grinch doet denken?

Een grote republikeinse pot vol amateurs als je het mij vraagt. Maar ik steek dan ook niet ander stoelen of banken dat ik een nogal groot democraat ben en vooral een die-hard Obama fan. Ik weet dat velen ook niet meer zo achter Obama staan als vier jaar geleden, al vind ik dat persoonlijk niet helemaal terecht. Ik had dan ook geen onmogelijke verwachtingen voor een man die het overnam na 8 jaar Bush-beleid en we spreken ten slotte nog altijd over the United States of America.. niet meteen de gemakkelijkste natie op aarde (als dat al bestaat). Toch blijf ik in hem en zijn capaciteiten naar de toekomst van het land geloven en hoop ik met heel mijn hart dat hij nog 4jaar krijgt om zijn werk verder te zijn. Op dit moment is er niemand, aan geen enkele zijde die naar mijn mening de job beter zou doen.

Soeners’ analyse slaat voor mij de nagel op de kop. Wat mij bovendien heel duidelijk werd is dat het geen gemakkelijke job is maar dat het ook verdoemd moeilijk is om er te geraken. Alles moet goed zitten; je werk, je privé leven, je toekomst, je achtergrond en verleden, je kennis, je woorden. 1fout kan fataal zijn in deze race, hoe groot of hoe klein ook. So you think you can be president? Eerlijk, ik denk dat maar weinig mensen bestaan capabel voor deze job. So Mr. Obama, you stand tall ’cause I think you can be my president!

TrackBack

TrackBack URL for this entry:
http://ditgeheelterzijde.be/2011/11/so-you-think-you-can-be-president/trackback/

Comments

Ik volg u volledig in de pot nat bij de Republikeinen. Maar daar wil ik het even niet op hebben. Ik volg u niet in uw Obama-punt. Ik had hoge verwachtingen van iemand die beloofde om een einde te maken aan de Bush-manier van werken, en om dichter bij het volk te staan. Maar om eerlijk te zijn, vind ik dat hij net niet met Bush heeft gebroken. Zijn lef van het eerste jaar is al snel gekeerd in angst om kiezers te verliezen. Is vooral erg duidelijk geworden de laatste twee jaar, vooral in zijn buitenlands beleid. Ik zeg niet dat er iemand beter geschikt is, want ik weet dat het een moeilijke job is, maar ik vind Obama helemaal niet meer de held of de “toekomst” van Amerika, zoals ik ooit hoopte dat hij ging zijn. Tenzij hij in zijn 2e ambtstermijn terug 70° van koers draait. Fingers crossed

ik snap wel wat je bedoelt maar ik blijf fan. niet vergeten met welke natie we te maken hebben; veel is mogelijk maar tegelijkertijd is zonder steun heel weinig mogelijk. heel de wereld heeft nood aan verandering in mijn mening maar ik zie niemand het doen. voor Amerika zie ik op dit moment geen betere kandidaat zich aanbieden, republikein noch democraat. Iedereen loopt momenteel wat verloren, groot en klein, president en burger, dus roeien met de beste riemen die we hebben denk ik dan.

Post a comment