Road trippin’

De hete zomerdagen zijn helaas voorbij – als ze er al ooit geweest zijn.. koude winters staan weer voor de deur. Dit laat mij nostalgisch terugkijken naar afgelopen zomer en verlangen naar de volgende. Een van de redenen dat ik zo verzot ben op de zomer is omdat ik het heerlijk vind in de auto met mijn zonnebril op, alle ramen wagenwijd open en de muziek super luid rond te rijden. Ander gezegd: ik hou van roadtrips! Het idee van die eindige weg, de kilometervreter die je steeds dichter bij je bestemming breng – hoe ver of hoe dichtbij die ook mag zijn-, en het gevoel van ultieme vrijheid dat dit met zich meebrengt: ik kan letterlijk eender waar naar toe rijden als ik zou willen. Dit is pure vrijheid voor mij, dit is waarom ik voor de zomer leef. Ook de Lonely Planet weet precies waar ik het over heb.

In hun nieuwste boek ‘Great Journeys’ beschrijven ze 70 epische reizen die gaan van eeuwenoude routes tot hedendaagse klassiekers. “Heb je ooit van een bestemming gedroomd waarbij de route er naartoe even plezierig is als de bestemming zelf?”
Route 66- USA? Ringweg- Ijsland? Trans-Siberische Express- Mongolie? Chinese muur – China? Camindo del Santiago?
Zonnebril op, ramen open, radio aan & let’s drive anywhere we wanna drive..

Meer fenomenale inspiratie en een voorsmaakje van het boek vindt u hier.


TrackBack

TrackBack URL for this entry:
http://ditgeheelterzijde.be/2011/11/road-trippin/trackback/

Comments

Hey hallo Echt, jongens, jullie zijn goed bezig gegroet

Post a comment