“Stay Hungry. Stay Foolish”

Afgelopen nacht stierf Steve Jobs. Dé man die Apple maakte tot wat het vandaag is. Genie, inspirator, artiest, kunstenaar, innovator, legende, wereldveranderaar. Woorden schieten even te kort. Hij had er zelf betere dan ik momenteel heb.

“Het besef dat ik zal sterven, is het belangrijkste instrument dat ik heb om belangrijke keuzes te maken in het leven. Zowat alles – verwachtingen, trots, vrees voor vernederingen,… – verzinkt in het niets bij het besef van de dood. Wat rest, is wat echt belangrijk is.”

“Geloof in het werk dat je doet.”

“Your time is limited – don’t waste it living someone else’s life.”If he had a motto, it may have come from “The Whole Earth Catalog,” which he said had deeply influenced him as a young man. The book, he said in his commencement address at Stanford in 2005, ends with the admonition “Stay Hungry. Stay Foolish.”

“I have always wished that for myself,” he said. (Uit de New York Times.)

Afgelopen nacht stierf Steve Jobs. Dé man die Apple maakte tot wat het vandaag is. Genie, inspirator, artiest, kunstenaar, innovator, legende, wereldveranderaar. Woorden schieten even te kort. Hij had er zelf betere dan ik momenteel heb.

“Het besef dat ik zal sterven, is het belangrijkste instrument dat ik heb om belangrijke keuzes te maken in het leven. Zowat alles – verwachtingen, trots, vrees voor vernederingen,… – verzinkt in het niets bij het besef van de dood. Wat rest, is wat echt belangrijk is.”

“Geloof in het werk dat je doet.”

“Your time is limited – don’t waste it living someone else’s life.”

If he had a motto, it may have come from “The Whole Earth Catalog,” which he said had deeply influenced him as a young man. The book, he said in his commencement address at Stanford in 2005, ends with the admonition “Stay Hungry. Stay Foolish.”

“I have always wished that for myself,” he said. (Uit de New York Times.)

TrackBack

TrackBack URL for this entry:
http://ditgeheelterzijde.be/2011/10/stay-hungry-stay-foolish/trackback/

Post a comment