To love or not to love?

To love or not to love? Dat blijft de eeuwige vraag in het leven. Je leidt je leven, slentert door een boekenwinkel, richt een huis in, geniet van een heerlijke muffin, vindt een nieuwe job, neemt een huisdier, koopt dat geweldige paar schoenen en gaat op stap met je vriendinnen, maar de enige vraag waar het uiteindelijk allemaal om draait is: ‘to love or not to love?’ Stel ik me bloot of niet? Stel ik me kwetsbaar op of niet? Ik haat dat vraagstuk. Ik zou eerder kiezen voor een grote grafiek en helemaal van de Y-as abseilen en me daar ergens verstoppen. Maar die ‘to love or not to love’ is toch ergens hét vraagstuk van je leven. En wat is die ‘love’ dan? Nog zo’n vraagstuk.

Mensen die al eens gekwetst zijn geweest in het verleden, weten waarover ik het heb. Als je breekbare hart ooit zo verfrommeld is geweest, dan is het zo moeilijk om je nog eens bloot te geven. Maar in the end moet je dat toch doen. Daar overtuig ik mezelf dan toch van. ‘t Is niet dat omdat het in het verleden zo is gelopen, het in de toekomst ook zo zal zijn. Toch? Ik wil dat iemand me vastpakt en zegt dat ik gelijk hebt. Me zachtjes over mijn rug streelt en me gerust stelt. Maar uiteindelijk zullen we het toch alleen moeten doen. Net zoals ik ook soms doe. Niet makkelijk, zelfs ongelofelijk moeilijk. Weten dat het slecht uit kan draaien, maar toch het er op wagen. Moeilijk. Maar noodzakelijk.

TrackBack

TrackBack URL for this entry:
http://ditgeheelterzijde.be/2011/09/to-love-or-not-to-love/trackback/

Comments

“De man van mijn leven vinden(…) Nee, daar bedank ik voor.” schreef je amper een week geleden. Gewoon springen, zou ik zeggen… Go!

Ik weet het! Misschien is ‘de man van je leven’ wel een utopie. Maar ik ga de uitdaging aan, i’ll keep you posted ;)

Post a comment