the inca pilgrimage to Machu Picchu

In juli maakte ik een doortocht door Zuid-Amerika. Eén van de mooiste ervaringen van die reis was de fantastisch mooie Inca pilgrimage naar Machu Picchu. De Inca trail kan kort samengevat worden als: 4dagen stappen, 4dagen afzien, klimmen tot op 4215m, afdalen en opnieuw omhoog, coca thé drinken, opstaan voor dag en dauw, de koude trotseren ‘s nachts en de hitte overdag, 3300 steile trappen naar beneden, prachtige Inca ruïnes bezoeken en eindigen in het prachtige en adembenemende Machu Picchu.De Inca trail is minstens even mooi en adembenemend als Machu Picchu zelf. Ik weet niet of ik al iets intenser of mooier heb meegemaakt. Het is het geheel dat het hem maakt. De ervaring om de originele trail van de Inca’s opnieuw te bewandelen 500 jaar later is fantastisch. De laatste ruïne voor Machu Picchu is trouwens ook fantastisch en ligt steil tegen een heuvel geplakt met uitzicht op de hele vallei. Het is de inspanning zo hard de moeite waard!

TrackBack

TrackBack URL for this entry:
http://ditgeheelterzijde.be/2011/09/the-inca-pilgrimage-to-machu-picchu/trackback/

Post a comment