We want to govern

De miljoenen jongeren in de Arabische wereld hebben duidelijk de Europese jongeren geïnspireerd. Niet alleen in Spanje, maar ook in België. Twee dagen geleden werd een blogpagina geopend onder de naam “Brussels Revolution“. Enkele jongeren in België zijn de huidige politieke impasse beu en willen het heft in handen nemen. Hun bedoeling is om onze leiders te wijzen op het feit dat zij betaald zijn om een regering te vormen en niet om eindeloos te bakkeleien. Het doel is om enkele pleinen in Brussel in te nemen (locaties volgen nog) en onze stem te laten horen. Ik ben ontroerd door deze beweging. Voor mij is dit de definitie van democratie. Iemand in Palestina zei me onlangs: “It is you, the young people, who have to stand up to show what you stand for”. Met andere woorden: “vecht, vecht voor je idealen! Niets is onmogelijk.” De huidige politieke impasse duurt nu al zo lang en is geëvolueerd in onverschilligheid. Het is tijd dat wij een nieuw signaal geven: genoeg.

( Facebook )

TrackBack

TrackBack URL for this entry:
http://ditgeheelterzijde.be/2011/05/we-want-to-govern/trackback/

Post a comment