little bits of happiness

Ups en downs, iedereen kent ze wel. Sommige periodes in ons leven zijn gevuld met mooie dagen, dromen die uitkomen en geluk dat je bijna kan proeven; maar dan zijn er ook periodes wanneer alles even niet gaat zoals we zouden willen, we afscheid moeten nemen, dingen eindigen of stuklopen en de zon achter de wolken even moeilijk te zien is. Wanneer alles even zwarter dan witter lijkt, wat moet je dan doen om die happiness en dat geluk weer te bereiken? Het antwoord is simpel: babysteps.

Soms denk ik dat we te vaak zoeken naar de grote dingen die ons gelukkig maken, die grote momenten waar ons leven om draait. Hierdoor zien we vaak de kleine dingen niet, of apprecieren we ze niet zoals we zouden moeten. Onlangs werd ik eraan herinnerd dat deze kleine dingen even belangrijk zijn als die grote avonturen waar we altijd naar op zoek zijn. We vergeten vaak dat we geluk zelf maken, en dat geluk meestal in de details zit. Details zoals: een heerlijke kop koffie drinken, wakker worden en de zon zien schijnen, fietsen tussen de velden en de geur van wilde bloemen ruiken, mijn nieuwe zonnebril van €5, naar Jason Mraz luisteren en luidkeels meezingen zonder je er iets van aan te trekken dat iedereen naar je kijkt, ijsjes, rijden met de ramen helemaal open, genieten van een prachtig uitzicht over Antwerpen in goed gezelschap, gratis verzendkosten op je online bestelling, meloen, prachtige zonnebloemen kunnen kopen voor maar 6€, je favoriete blog lezen, je papa die een taartje van de bakker meebreng zomaar voor de fun, vers geperst fruitsap drinken in de zon op je terras, 28°C … Het kunnen en leren appreciëren van deze kleine alledaagse dingen, dat zijn kleine stapjes om het geluk te vinden. Daarna komen die grotere stappen wel vanzelf. Misschien is geluk niet iets wat we moeten proberen te vinden, maar iets wat we moeten proberen te zien. En dan is het antwoord op hoe we dat het beste doen, komisch maar waarheidsgetrouw: te voet.

TrackBack

TrackBack URL for this entry:
http://ditgeheelterzijde.be/2011/05/little-bits-of-happiness/trackback/

Comments

Goed gezegd!

Post a comment