de reis, niet de bestemming

Utila, New York, Argentinië, Thailand, San Diego, Indonesië, Rwanda, Peru, Vietnam, Dubai, Zweden, Spanje, Los Angeles, Schotland, Marokko, Bolivia, Laos, Mexico, Canada, Cambodja… een nieuwe bestemming, elke reis opnieuw. Ik hou van er op uit te trekken, van plaats naar plaats te gaan, de wereld te ontdekken. Per boot, per trein, per bus, per vliegtuig, per auto, te voet.. ik heb het allemaal al gedaan. En telkens opnieuw wacht ik met ongeduld en vol spanning tot ik mijn nieuwe bestemming bereik. Maar er zijn ook zo van die momenten, dat je de bestemming even vergeet en je in het moment zit en puur onderweg bent. Bijvoorbeeld wanneer je uren hoog boven de wolken zweeft en je de zwarte nacht ziet verdwijnen in de zonsopgang, wanneer je een lied hoort of film ziet dat je inspireert, wanneer je uren op een bus zit en de regen tegen de ramen tikt, wanneer je voor de eerste keer een berg opklimt en wat je bovenaan ziet je adem wegneemt van schoonheid, wanneer je dat ene woord of die ene zin hoort die opeens alles doet kloppen. Dan realiseer je je dat het niet gaat om de bestemming maar om de reis en dat de mooiste reis – letterlijk en figuurlijk – onderweg zijn is.

TrackBack

TrackBack URL for this entry:
http://ditgeheelterzijde.be/2011/04/de-reis-niet-de-bestemming/trackback/

Comments

Mooie post. En foto’s die me echt ongelooflijk naar vakantie en weg zijn doen verlangen! Ik denk omdat ze zo’n enorme rust uitstralen :)

You’re right hunny. Soms is onderweg zijn nog beter dan aankomen. Of zit het geheim in de combinatie?

Post a comment