life, love, happiness

Afgelopen zondag was ik te gast op het verrassings-verjaardagsweekend van een goede vriendin van mijn papa; tevens de mama van mijn babysit kindje, mijn werkgever en een vrouw naar mijn hart op alle vlakken. Als ik me een groot real life (en daarmee hopelijk ook haalbaar) voorbeeld kan bedenken van de vrouw die ik graag wil zijn als ik groot word, is zij het. De tranen sprongen haar – en mij – in de ogen toen ze binnenwandelde in de tuin van een prachtig klein hotelletje in Nederland om daar al haar goede vrienden als verrassing te zien staan om samen met haar, manlief en dochterlief haar prachtig 40-jarig bestaan te vieren. Tijdens de overheerlijke late namiddagsbrunch werden wij allen bedankt om daar te zijn met de volgende woorden van manlief: “Iemand vroeg mij onlangs: moeten wij eigenlijk verjaardagen vieren? En waarom? Wel ik denk we die moeten vieren, omdat dit momenten zijn die we moeten zien als herinneringen aan momenten dat het leven ons toeroept: vier mij. Daarom moeten wij dit doen. En hoe kunnen we dit beter  dan samen met al de mensen die ons het dichtst aan het hart liggen.” Het feestkonijn sprak daarna de simpele maar o zo mooie woorden dat ze gewoon zo ongelofelijk gelukkig was: “ze zeggen dat de eerste 40jaar zijn om te smossen en te proberen en de volgende 40 voor het echte werk. Wel, ik kijk naar jullie en ik kijk er naar uit.”

En opeens besefte ik: dit wil ik ook. Zo ouder worden, met de mensen, al mijn vrienden, die mij het dichtst aan mijn hart liggen rond mij. Om de momenten die het leven ons geeft, om elkaar en het leven te vieren, te nemen en die ook effectief te vieren, met al die mensen rond mij. En zo kijk ik uit naar groot worden en hopelijk in de buurt te komen van deze prachtige vrouw die ik zo bewonder. Want zij herinnert mij eraan dat groot worden helemaal niet eng is, dat vriendschappen niet hoeven te vervagen omdat iedereen voor een stuk zijn eigen leven krijgt, dat het leven mooier is wanneer we het samen vieren, elke keer opnieuw. Zo kijk ik uit naar nog 20 jaar om te smossen, en naar de 40jaar daarna voor het echte werk.

TrackBack

TrackBack URL for this entry:
http://ditgeheelterzijde.be/2011/03/life-love-happiness/trackback/

Comments

Een welgemeende hip hoera voor die woorden :)

Mooi :) Smos er maar op los! En hoera voor wijsheid.

Heel mooi gezegd!

Post a comment