Gelijke lonen? Een utopie.

Vandaag is het Equal Pay Day. Een dag waarop de hele wereld mag en vooral moet weten dat vrouwen nog altijd 23% minder verdienen als mannen. U leest het goed: 23% minder! We werken even hard – en soms zelfs harder als ik naar mijn naaste omgeving kijk – en toch krijgen we minder betaald. De emancipatiestrijd van de vrouw ligt al enkele decennia achter ons, maar dagen als deze herinneren er ons toch aan dat het nog niet helemaal juist zit.

Waarom vandaag de Equal Pay Day, vraagt u zich zeker af. Wel, vrouwen moeten tot ongeveer 25 maart van het daaropvolgende jaar werken om evenveel te verdienen als mannen in een jaar. Bijna 3 maanden langer dus! Waar zijn de suffragettes en Dolle Mina’s van deze tijd? Sta op, zeg ik u! En doe er iets aan! Ik zou het extra geld alvast met open armen ontvangen…

We verdienen tijdens onze carrière minder en zullen bijgevolg ook minder pensioen krijgen.  Ofwel moeten wij vrouwen allemaal een welgestelde vent vinden ofwel mogen we ons leven lang hard(er) werken. Daar moet iets aan veranderen… Ik zie het niet zitten om een ongelukkige vrouw met rijke man worden! Om de aandacht op deze ongelijke verdeling te vestigen heeft de vrouwenvereniging Zij-kant een ludiek clipje gemaakt.  Echte Belgische bomma’s tonen hoe hard ze nog kunnen werken. En werken, dat kunnen ze!

De Belgische vrouw is er niet ééntje om zonder handschoenen aan te pakken! Dus mannen, wees gewaarschuwd! Wie weet zijn binnenkort de rollen omgekeerd…

TrackBack

TrackBack URL for this entry:
http://ditgeheelterzijde.be/2011/03/gelijke-lonen-een-utopie/trackback/

Comments

Haha, wat een zalige bomma’s!
Ze maken hun punt wel :)

Post a comment