dromen

De lente is in het land. België lijkt een transformatie te ondergaan. Overal zie je in de straten lachende gezichten opduiken en de terrasjes druipen vol van mensen die van de eerste zonnestralen willen genieten. Enkele optimisten gaan al iets verder en trekken hun zomerkleedjes aan en halen hun grootste zonnebrillen boven. Opmerkelijk wat zonnestralen met een mens kunnen doen.

Mij doet de zon altijd denken aan dromen. Voor mij is de lente dé tijd van het jaar waarin ik mij terug voel opleven en herleven. Dromen krijgen terug stilaan vorm, na al die donkere winterse gedachten. Lente is voor mij deze keer de tijd van het jaar waarin ik andere oorden ga opzoeken. Dromen, leven, genieten. Een andere cultuur, andere blik op de wereld, nieuwe ervaringen en nog meer doelen in het leven. Ze beginnen vorm te nemen in mijn hoofd. Pas echt blij ga ik zijn wanneer ik rond dit tijdstip volgende week op een ander continent ga denken aan thuis. Maar niet met weemoed, maar vol liefde. En dankbaarheid voor de kans om zulke avonturen te kunnen meemaken. Ik droom nu al van oude stadsdelen, falafel, olijfbomen, woestijnen en heerlijke koffie. Horse Feathers brengt me nu al in de sfeer. Genieten. Leven. Dromen.

Voor de liefhebbers: Horse Feathers treedt volgende week (29/3) op in de Botanique in Brussel. Tickets nog beschikbaar!

TrackBack

TrackBack URL for this entry:
http://ditgeheelterzijde.be/2011/03/dromen/trackback/

Comments

Mooi! Waar ge je precies heen? Israel?

Jordanië en Palestina!

zalig! :) nu ben ik een keertje jaloers.

Post a comment