Rise & Shine: Aliosha Melis

Velen dromen ervan. Weinigen doen het: modeontwerp(en).
Aliosha Melis is met haar 20 winters een opkomend talent in de Belgische fashion scene. Na haar creatieve geest vijf jaar lang te hebben ontplooid in het ons allen welbekende Sint-Lucas kunsthumaniora, schatte Aliosha haar creativiteit en excentriciteit juist in. In 2008 begon ze een opleiding stylisme aan het Ecole Nationale Superieur Des Arts Visuels, of ook wel La Cambre genoemd: the place to be voor zij die het willen, kunnen en de Antwerpse Modeacademie mijden.

Nu, drie jaar later, schittert ze met een collectie die mijns inzien eentje om u tegen te zeggen is. De prominente kleur in deze collectie is charbon (steenkool), maar ook het contrast van matte en blinkende vlakken en de speelsheid van belijning vormen een rode draad doorheen haar werk.

Rest enkel nog de vraag waar iemand met deze vaardigheid van droomt? Naar eigen zeggen een creatief universum waar haar talent kan botvieren, zoals het modehuis van Rick Owens of Gareth Pugh… Velen dromen ervan. Weinigen doen het. Wij schrijven erover.


(The brains behind)

TrackBack

TrackBack URL for this entry:
http://ditgeheelterzijde.be/2011/02/rise-shine-aliosha-melis/trackback/

Comments

GOGO aliosha

Post a comment