Oscar Fever: True Grit

Het is weer zover: februari en de oscarkoorts begint. En hoewel veel genomineerde films nog niet in onze zalen spelen is er eindelijk beterschap op komst met de release van True Grit op 16 februari. Wij loodsen je de komende twee weken alvast door de films die kans maken op het felbegeerde gouden beeldje. First in line: de nieuwe van de Coen brothers, genomineerd voor maar liefst tien oscars, waaronder die voor beste film, beste regisseur en beste acteur.

True Grit is een adaptatie van het gelijknamige boek van Charles Portis én een remake van de film met John Wayne uit 1969. De western vertelt het verhaal van de veertienjarige Mattie Ross, een rol van jonge belofte Hailee Steinfeld. Ze is getuige van de wrede moord op haar vader en wil wraak nemen op zijn moordenaar (Josh Brolin). Hiervoor roept ze de hulp in van een schietgrage, dronken U.S. Marshall (Jeff Bridges). Ook Texas ranger LaBoeuf (Matt Damon) aast op moordenaar Chaney voor een andere moord, dus de klok tikt. Het resultaat is een western pur sang á la Coen, en zo hebben we ze graag…

TrackBack

TrackBack URL for this entry:
http://ditgeheelterzijde.be/2011/02/oscar-fever-true-grit/trackback/

Post a comment