Oscar Fever: Black Swan

Om ons rijtje Oscarfilms-die-we-nu-bijna-kunnen-bekijken te vervolledigen, komt volgende woensdag Black Swan in de zalen. Niet meer op tijd voor de uitreiking zondag dus, maar we geven u toch alvast een voorsmaakje – met vijf oscarnominaties kan deze namelijk niet in het rijtje ontbreken. Black Swan is een psychologische thriller die ons onderdompelt in de harde wereld van het ballet. Nina (Natalie Portman) en Lily (Mila Kunis) zijn beide in de running voor de rol van de zwaan in Het Zwanenmeer. Zoals de enscenering het voorschrijft worden de zwarte en de witte zwaan door dezelfde danseres vertolkt. Nina neigt naar de witte zwaan, Lily eerder naar de zwarte zwaan. In een psychologische strijd om wie de hoofdrol krijgt, wordt Nina geconfronteerd met haar eigen donkere kant – gesymboliseerd door haar eigen spiegelbeeld.

Beide actrices trainden maanden om geloofwaardige balletdanseressen te kunnen neerzetten, en de hele film werd begeleid door mensen uit het Royal Ballet. Zet daarbij regisseur Darren Aronofsky (The Wrestler, Requiem for a dream) en wij zijn zeer benieuwd. De trailer ziet er alvast spooky uit- in a good way.

TrackBack

TrackBack URL for this entry:
http://ditgeheelterzijde.be/2011/02/oscar-fever-black-swan/trackback/

Comments

duidelijk MUST SEE! het lijstje begint lang te worden.. :)

Kheb hem hier gisteren gezien, heel goed!! De sfeer is echt griezelig zonder overdreven te zijn. Zowel Natalie Portman als Mila Kunis spelen hun rol uitstekend!

Ik wil hem kei graag zien maar durf niet alleen :-)

Gezien en goedgekeurd!! wat een acteerprestatie!

Post a comment