Oscar Fever: Biutiful

Juicht allen, want nog net op tijd voor de Oscar-uitreiking volgende zondag laten de bioscopen woensdag Biutiful op ons los: eindelijk nog eens een film van de Mexicaanse regisseur Alejandro González Iñárritu, u misschien beter bekend als de man achter pareltjes als Amores Perros en Babel. Deze keer haalde hij Javier Bardem voor zijn camera, en dat resulteerde meteen in twee oscarnominaties (beste acteur en beste niet-Engelstalige film).

Biutiful speelt zich af in het wondermooie Barcelona, hoewel het eerder de duistere kant van de stad laat zien. Uxbal (gespeeld door Bardem) is een crimineel uit de mensenhandel, maar ook een alleenstaande vader. Wanneer hij te horen krijgt dat hij aan een ernstige kanker lijdt en niet lang meer te leven heeft, probeert hij zijn leven op orde te krijgen.

Biutiful werd opgenomen eind 2008-begin 2009 in Barça, alwaar onze eigenste Velma Kelly toen vertoefde en Javier Bardem himself – vermoedelijk in volle productieperiode – spotte op de Ramblas. Wij waren er dus eigenlijk een mini-beetje bij. Of dat maken we onszelf graag wijs. Anyhow, alvast een voorproefje:

TrackBack

TrackBack URL for this entry:
http://ditgeheelterzijde.be/2011/02/oscar-fever-biutiful/trackback/

Comments

wil ik zeker nog zien! gotta love bardem! :)

Post a comment