Home

Ik ben geïnspireerd door de woorden van Jeanette MacDonald. Ook ik zat deze week met tonnen vragen. Ik denk dat het eigen is aan de maand februari die aanzet geeft tot levensvragen en twijfels. Wij hebben zoveel kansen en mogelijkheden, dat het bijna fout is ons geluk al dan niet in twijfel te trekken. Toch denk ik dat de Westerse maatschappij er net voor zorgt dat je dit wel doet. Het snelle leven, de snelle keuzes, “alles-moet-nu-en-direct” en eventuele fouten of momenten die je anders misschien niet had gedaan.

Deze week zat ik met één van mijn beste vriendinnen uit mijn universiteitsperiode in de auto, op weg naar onze proclamatie. Ja. Ook die periode is aangebroken. Afstuderen, diploma, plechtige ceremonies en erkenning. Decanen die zeggen “Jullie hebben het gemaakt, jullie hebben dit succesvol afgerond, jullie zijn onze toekomst. Jullie moeten het nu blijven doen en waarmaken”. Inspirerend, dat wel, maar tonnen van twijfels. Mensen tegenkomen waarmee je vier jaar hebt gestudeerd. Ex-vrienden, ex-klasgenoten, ex-feestmomenten. Ex. “Voormalig”. Talloze vragen worden er gesteld: “Wat doe je nu? Welke job heb je? Woon je samen? Oh, je bent niet meer samen. Sorry. Hoe gaat het?” Oppervlakkig? Aangenaam? Nieuwsgierigheid die het wint? Later op de avond denk je aan alle conversaties die je had. Stiekem roddel je nadien nog na: “Zie je nou wel, zo leuk is die nou ook weer niet meer..” Grof, ja. Maar herkenbaar.

Hoe zoek je je weg in het leven? Hoe vind je geluk? Wat is geluk? Wat wil jij? Op weg naar huis wist ik het ineens. Rijdend door de Brusselse straten, op een mooie winterse avond, napratend, en luid meezingend op de muziek van P Diddy. Sommige vrienden blijven voor altijd. Hoe hard je ook verandert, wat je ook meemaakt, wat je ook doet. Some friends are golden. En zij zijn het geluk. Mensen zoals hen in je leven hebben. Zoals Diddy stelt:  “I’m coming home..

TrackBack

TrackBack URL for this entry:
http://ditgeheelterzijde.be/2011/02/home/trackback/

Comments

You are golden

Mooi stukje! En toch ook wel vrij herkenbaar.

[...] ik een dozijn – werkelijk een dozijn – vriendinnen die er altijd voor me zijn. Zoals Jane Jones al zei: vrienden zijn het geluk. Mensen zoals hen in je leven hebben, dat is het. En dat is ook [...]

Post a comment