for when we say goodbye to Barcelona

Ik vind het toch altijd een beetje gek wanneer iets waar je zo ontzettend naar uitgekeken hebt opeens voorbij is. Zoals mijn tijdelijk wonen in lovely Barcelona. Nu, ik moet toegeven, het was anders dan verwacht, zoals dat altijd gaat; maar we hebben ons goed geamuseerd samen. We aten, we dronken, we lachten, we slenterden uren door de kleine straatjes, we dansten, we zaten op het strand om de zon te zien opkomen. Een ding is zeker, deze stad heeft elke dag weer wat nieuw te bieden en zit vol verrassingen; je zou bijna durven zeggen dat ze soms (of vaak) met je voeten durft spelen. En missen ga ik het zeker.

Kwestie van afscheid te nemen bezocht ik deze week nog eens al mijn favoriete plaatsjes in the city: lange wandelingen door El Born en Raval, drukte op La Rambla, Parc Güell, joggen en de zonsopgang zien op de dijk, genieten van de zon op een warme winterse dag op een terrasje in Gracia of op het strand, cheap shopping, tapas verslinden, het MACBA, Montjuïc nog een laatste keer beklimmen, dansen tot de vroege uurtjes in razzmatazz en apolo, ontbijten op mijn terras in de zon in het midden van de Barrio Gothico.

Ik neem toch een beetje met pijn in het hart afscheid van Barcelona, en kijk tegelijkertijd alweer uit naar het volgende. Voorlopig blijven mijn magic travel shoes (helaas) ook even in de kast. Het is tijd om enkele dingen op te ruimen, knopen door te hakken en andere grote plannen te maken – en dit is nogal moeilijk wanneer ik van hier naar daar aan het springen ben. Al ben ik wel al een nieuw tripje BCN aan het plannen. What can I say, home is where the heart is.


TrackBack

TrackBack URL for this entry:
http://ditgeheelterzijde.be/2011/02/for-when-we-say-goodbye-to-barcelona/trackback/

Comments

Geniet er nog goed van!!! xx

<3

mooie foto’s, mooie ervaring

Post a comment