a wish for something more

Aah hier is hij dan: het zwarte gat. Hallo. Again..

Zoals altijd val ik ook nu weer even in een zwart gat sinds ik terug in België ben. Het is hier koud, grijs, regenachtig en ik ben alweer ziek. Ergens kijk ik er altijd wel terug naar uit om even terug te komen, tot ik hier dan ben, en ik weer het gevoel heb dat ik veranderd ben en alles hier hetzelfde is gebleven. En toch is het niet gemakkelijk om mijn plaats hier terug te vinden. Iedereen gaat ondertussen ook wel verder, maakt keuzes, we beginnen allemaal iets volwassener te worden – of zo lijkt het soms toch – en ‘volwassene’ keuzes te maken voor de toekomst. En daar sta ik dan, vol twijfel voor veel te veel mogelijkheden die allemaal uit dat zwarte gat op mij af lijken te komen. Wat ga ik volgend jaar doen? Wil ik wel in Leuven/België blijven? Wordt het niet eens tijd dat ik iets doe met mijn leven? De grote vraag is vooral: wat wil ik nu echt? Goeie vraag. Het antwoord is al jaren spoorloos. De enige drang die ik voel is om plannen te maken en vooral om tickets te boeken. Iets te hebben om naar uit te kijken. Een ticket naar ver weg om het zwarte gat iets minder zwart en iets minder diep te doen lijken. En zo gaat het altijd net nadat ik terug ben gekomen. Het zal wel beteren, dat weet ik wel, ik ben tenslotte nog maar een week terug. En misschien moet ik gewoon wat geduld hebben en wijst de toekomst zich uiteindelijk dan wel vanzelf uit. Maar ik sta niet zo bekend voor mijn grote hoeveelheid geduld. En de sleur begint mij alweer mee te sleuren. De gewoonheidssleur. Iets waar ik allergisch voor ben. De hokjes en vakjes waar ik nu weer moet inpassen en waar ik vooral absoluut niet in pas spelen mij alweer parten. Dus ga ik op zoek naar iets anders. Maar ik heb eigenlijk geen idee naar wat ik op zoek ben. Het enige wat ik eigenlijk wil.. is something more. Iets meer dan wat hier is, iets meer dan wat ik heb, iets meer dan wie ik nu ben.TrackBack

TrackBack URL for this entry:
http://ditgeheelterzijde.be/2011/02/a-wish-for-something-more/trackback/

Comments

Mooi. Niet leuk natuurlijk, maar ik kan enkel zeggen: things have a way of sorting themselves out!

Post a comment