onrusten

De politieke impasse zit bij veel mensen hoog. Dit kon u onder andere ook al afleiden bij de nieuwjaarswens van onze Jeanette MacDonald. Maar op dit moment lijkt het dat het Belgisch maatschappelijk middenveld zich aan het organiseren is. Gisteren stond in de krant dat enkele studenten van de VUB de handen in elkaar hebben geslagen. Hun standpunt is duidelijk: “Wij willen een regering! Een open en eerlijke dialoog tussen alle partijvoorzitters van zowel Vlaamse als Waalse kant. Dit zo snel mogelijk!” Zij organiseren daarom op 23 januari een mars op Brussel.

Maar ook elders in het land begint het nu te broeden van onrust. Yves Desmet (De Morgen) uit zijn kritiek in zijn “brief aan Bart De Wever“. Ook op facebook vindt het burgerprotest nu zijn uiting in ludieke fanpages zoals “Als Bart De Wever echt de allerslimste mens is, waar is die regering dan?” Via facebook kwam ik uit op het youtube filmpje van Kris Janssens, “een anonieme Belg”. Hij geeft op een heldere, simpele en korte manier weer wat het probleem nu eigenlijk is. Zijn oplossing is simpel: “We moeten op straat komen. Een deftig land zijn we nu toch al niet meer. Waarom doen we niet zoals al die bananenrepublieken?”

En u, wat doet u op zondag 23 januari 2011?

TrackBack

TrackBack URL for this entry:
http://ditgeheelterzijde.be/2011/01/onrusten/trackback/

Comments

En voor wie achter zijn bureau vast zit is deze actie misschien haalbaarder wegens digitaal: http://www.camping16.be , kamperen voor de Wetstraat 16 tot er een regering komt :)

Post a comment