Een colleke hier, een colleke daar.

Ik heb net een cursus juweelontwerp in avondschool vastgelegd hier in Londen, en kijk daar ongelofelijk naar uit. De laatste tijd voel ik mezelf meer en meer naar accessoires neigen. Waar mijn nadruk al een tijdje op schoenen en handtassen lag is deze nu verder uitgebreid (u denkt toch niet dat ik mijn eerdere passies verloochen?) naar juwelen.

In het laatste jaar trakteerde ik mezelf op de Arty Flower Ring van YSL (afstudeercadeau), een glazen paars collier van Dallas & Vegas (solden), een prachtige zilveren ring in Barcelona waarvan ik tot mijn grote spijt het merk niet ken omdat ik de letters niet kan lezen die in de ring gegraveerd zijn (souvenir). Deze “grotere” aankopen worden aangevuld met cadeautjes van de boyfriend -een broche uit de jaren 50-, verscheidene vintage stuks en nieuwe exemplaren uit de online winkel die mijn mama niet zo lang geleden opstartte.

En dan waren er nog de talloze zaken die ik uiteindelijk niet kocht. Zoals de prachtige oorbellen in Barcelona van yet another ongekend merk, de kraag die ik ooit eveneens in mijn favoriete Spaanse stad spotte en mijn herinnering blijft teisteren, ook al kostte hij over de 300 euro, en de juweeltjes die me lokken vanuit de  straatkraampjes op zondagen in Spitalfields.

Hoe meer ik me in de wondere wereld der accessoires begeef, hoe meer ik erdoor betoverd raak. De recente ontdekking van de website Sugar for your Closet, waar er prachtige maar prijzige juweeltjes te koop zijn vanuit het Gentse, helpt natuurlijk niet. Ik heb intussen een obsessie voor de Grey pearl necklace van Mawi. Alleen kan de portefeuille dat niet aan.

Vandaag werd mijn interesse gewekt door deze bijzondere juwelen van cosAtre, specialiteiten ontsproten uit de hersenspinsels van 4 Milanese creativo’s. Hun juwelen zijn geïnspireerd door kragen en juwelen uit de vorige eeuw, maar dat dan wel op een frisse manier, door het mixen van verscheidene materialen. Genoeg gezeverd, wat foto’s!

Alle pics hierzo!

TrackBack

TrackBack URL for this entry:
http://ditgeheelterzijde.be/2010/12/een-colleke-hier-een-colleke-daar/trackback/

Comments

Ooh, so very pretty, major crush op die laatste :)
En grote fan van het feit dat je juwelenontwerp gaat doen. Ik maak alvast een plekje vrij op mijn boom ;)

Post a comment