De seksueel aktieve vrouw

Ik ben een seksueel actieve vrouw. En ik ben er trots op. U hoort het goed! Geen gêne, geen schaamte, niks! Zelfbevrediging, seks, speeltjes, fantastische fantasieën, niks is in deze tijd nog taboe. Vrouwen, geef maar toe, zo onschuldig zijn we niet! Maar vergis je niet… In de jaren ’70 konden ze er ook al wat van. Af en toe je boekenkast afstoffen kan leiden tot de ontdekking van een onbekende wondere wereld. Ik trok mijn ogen alvast wagenwijd open toen ik dit boek vond: “De seksueel aktieve vrouw“.

“De komende tien jaren zullen van de seksueel aktieve vrouw worden”

“We staan aan de vooravond van een decennium dat door u beheerst kan gaan worden – door u en alle andere vrouwen die bereid zijn een greep naar de macht te doen. De tegenstribbelende man is met zijn rug tegen de muur gedreven. […] Gelooft u nu werkelijk dat de huidige maatschappij door de man geregeerd wordt? Laat me niet lachen! […] Steeds meer vrouwen bepalen zelf wat er zich in het echtelijke bed afspeelt. U gelooft me niet? Bent u er werkelijk nog steeds van overtuigd dat de mannen – zoals ze zelf beweren – de grote experts zijn op het gebied van liefde en seks?”

Een rasechte feministe, die auteur, zou je denken! Maar deze handleiding voor de vrouw is geschreven door… een man. Psychiater Rüdiger Boschmann gaat met de eer lopen. Waarom heb ik het idee dat mannen vrouwen altijd proberen te doorgronden?

“We gaan van u een hartstochtelijke vrouw maken, een vrouw die in staat is meerdere orgasmen te bereiken en die in staat is bij het liefdesspel een eigen stijl te ontwikkelen.”

Het liefdesspel tot ongekende hoogten te brengen, taboes doorbreken en leren genieten van een modern en actief seksleven, en dat leren we in verschillende stappen.Vooraleer de auteur aankomt bij de technisch hoogstaande standjes en speciale technieken zegt hij hoe belangrijk het is de man te doorgronden. Leer zijn seksuele wensen kennen. Zodra je weet wat jouw man opwindt in bed, kunnen jullie ongelofelijke seks hebben. Het boek zegt duidelijk dat de vrouw het voortouw moet nemen, omdat mannen vaak niet durven zeggen wat hen het meest opwindt. Are we surprised ladies? No we’re not! Boschman laat het ook niet na de mannelijke trots te beschrijven. Want als we seksueel actieve vrouwen willen worden is het natuurlijk belangrijk te weten hoe de man zijn jongeheer ineen zit. Dames, pay attention bij dat hoofdstuk!

Na die intense én interessante biologieles wordt benadrukt dat een goede lichamelijke conditie wel degelijk belangrijk is voor een goede stoeipartij, met als sous-titre een beschrijving van alle soorten orgasmen en de technische uitleg hoe deze te bereiken, zowel bij zelfbevrediging als in een vrijpartij.

Na de preutse jaren ’50, maar aangemoedigd door de seksuele revolutie in de jaren ’60, moet het een hele verademing voor vrouwen geweest zijn dit boek te lezen. Zonder de seksuele revolutie zou zo’n boek heiligschennis en hoererij zijn!  Ik hoop alvast dat veel vrouwen eindelijk het licht gezien hebben!

Wie zelf eens in de wondere wereld van de seks in de jaren ’70 wil duiken, één boek: De seksueel aktieve vrouw (Rüdiger Boschmann, 1972, Amsterdam), of snuister eens tussen al je boeken en wie weet welke wereld daar wacht op jou.

TrackBack

TrackBack URL for this entry:
http://ditgeheelterzijde.be/2010/12/de-seksueel-aktieve-vrouw/trackback/

Comments

Ik heb ooit een boek gekregen van mijn mama, een soort van tienerhandleiding in de jaren 60 en 70! Ik ben vergeten hoe het heet maar dat is echt priceless! iets onschuldiger wel :D

Als je weet dat het door een man geschreven is, komt het eigenlijk toch net wel wat patroniserend over hé :) zo van ‘jullie hebben alle touwtjes in handen, maar kom, ik leid je wel nog even bij de hand’. Die jaren ’70 toch :)

[...] van hun vriendje. “WAT?” hoor ik jullie al denken. Ja hoor, seksualiteit (zoals onze Jeanette MacDonald gisteren ook al heeft aangehaald) kent geen (preutse) grenzen meer! Ook heel fijn als voorspel, dus [...]

genius, wij hebben er denk ik ook nog ergens zo één liggen!

Post a comment