boardwalk empire

Vergeet Mad Men, vergeet de sixties, there’s a new kid in town. Wanneer je Martin Scorsese, Steve Buscemi en de twenties samengooit in een serie krijg je namelijk een explosieve cocktail: Boardwalk Empire. We schrijven begin jaren ’20, Atlantic City. Amerika staat op de rand van de drooglegging, en geeft zo het startschot voor smokkel en zwarte handel in alcohol. We volgen Enoch “Nucky” Thompson, een corrupte republikeinse politicus die zich toelegt op de louche zaakjes in gokstad Atlantic City…

Boardwalk Empire heeft alle ingrediënten voor een topserie: Martin Scorsese himself is producer en regisseert de eerste aflevering (Die openingsscène! Die decors! Die details!), Sopranos-schrijver Terence Winter is scenarist en Steve Buscemi –  u misschien nog bekend van zijn rollen in Con Air of Reservoir Dogs - neemt eindelijk de hoofdrol van zijn leven voor zijn rekening. Gooi er nog wat andere rasacteurs bij (Hoera, Michael Pitt!) en de hopen budget die zender HBO voorzag voor de prachtige decors van een levensecht roaring twenties Atlantic City en u weet genoeg. Ge moest al aan het kijken zijn!

TrackBack

TrackBack URL for this entry:
http://ditgeheelterzijde.be/2010/12/boardwalk-empire/trackback/

Post a comment