Habemus Condoom

Na jaren van tegenkanting heeft de paus nu eindelijk erkend dat het gebruik van een condoom toegestaan is wanneer het zijn enige doel is om het risico op infectie van hiv/aids te verminderen.

Ook nog opmerkelijke woorden: “While he will restate the Catholic Church’s staunch objections to contraception because it believes it interferes with the creation of life, he will argue that using a condom to preserve life and avoid death can be a responsible act – even outside marriage.”

Wijze woorden om eindelijk de stap naar volledige hiv/aids sensibilisering te kunnen zetten. Niet alleen in het Westen, maar vooral in Afrika waar nu de tegenkanting van de kerk eindelijk is weggevallen. Op die manier zullen campagnes en projecten daar nu hopelijk (veel) meer slaagkans hebben.

TrackBack

TrackBack URL for this entry:
http://ditgeheelterzijde.be/2010/11/habemus-condoom/trackback/

Post a comment