el gran clàsico

Het geschreeuw klinkt nog na in mijn oren, mijn kleren stinken nog naar het bier, de stad is stil want iedereen ligt nog in bed te bekomen van de nacht ervoor op enkelen na die door de stad dwalen in een rood met blauw gestreept voetbaltruitje. Ik hoor nog steeds BARCA, BARCA, BAAAARCA in elke vezel van mijn lichaam. Een historische wedstrijd, 2 teams, 2 filosofieën, 2 manieren om de wereld te zien (zoals elke Spanjaard het beschrijft.) Maar er kan er maar 1 de beste zijn. Barça t’estimo. Real Madrid was kansloos.

Gisterenavond was het zover, dé voetbal wedstrijd waar heel Spanje op zat te wachten, el Gran Clàsico: FC Barcelona – Real Madrid. En hoewel ik geen die hard voetbalfan ben, kan ik mij er best wel mee amuseren. Zet mij niet wekelijks voor een televisietoestel met mannelijk gezelschap om de lokale voetbal club te volgen, neen, maar zet mij des te liever in een café met een stel Nederlanders in Indonesië voor de finale van het WK, of in Barcelona met een stel Barcelonezen voor el gran clàsico. Nu ja, in Barcelona wonende is het niet moeilijk te raden voor welk team ik gisteren supporterde. 5-0, en ontelbare flesjes bier later was de euforie groot; de stad stond dan ook ondersteboven, is rood met blauw gekleurd, niemand ging naar huis voor de ochtend aangebroken was. En terecht!

“Porque el Barcelona es el centro del universo futbolistico!” – ESPN
“In de ‘Clasico’ van de Spaanse competitie heeft FC Barcelona maandagavond voetballes gegeven aan Real Madrid.” – De standaard.

TrackBack

TrackBack URL for this entry:
http://ditgeheelterzijde.be/2010/11/el-gran-clasico/trackback/

Comments

Een waar voetbalwijf :) Geweldig stadion wel!

Wij hebben ook catalanen in ons midden hier in Toulouse, en oh wat waren ze fier :)

ach ja, ne mens moet op de juiste zijn cultuur kennen he :)

Post a comment