a tale of tuinkabouterkes

Wie mij al wat langer kent, weet dat ik een zeker affectie heb voor de betere tuinkabouter.  Ik hoor u al steigeren bij een ode aan deze kitscherige wezens die menige Vlaamse voortuin (ont)sieren, maar ik kan er niet aan doen: ze zijn zo grappig, meneer. Voor de goede verstaander: wellicht zal ik nooit zo’n onding daadwerkelijk in mijn tuin zetten (of het zou dan om een strakke designversie moeten gaan), maar het concept van de tuinkabouter: geweldig! Zo stuurde Amélie Poulain die van haar vader de wereld rond, bestaat er een Garden Gnome Liberation Front dat strijdt voor de rechten van onze kleine tuincorifee en vochten onze helden van In De Gloria kleine oorlogen uit voor hun plaasteren vriend. Het hoeft dan ook niet te verbazen dat een film rond tuinkabouters niet uit kon blijven…

De nieuwste prent van de makers van Shrek is namelijk gebaseerd op de über-lovestory van Romeo en Juliet, maar dan met twee rivaliserende tuinkabouterclans. Jaha! Geniaal, lijkt mij. Gnomeo, O Gnomeo!

U denkt er maar het uwe van, ik ben fan!

TrackBack

TrackBack URL for this entry:
http://ditgeheelterzijde.be/2010/11/a-tale-of-tuinkabouterkes/trackback/

Comments

héééérlijk. must go see when me is back?!

zijmazeeeekers :)

hoplaaa op de to see list

[...] liefde voor de betere tuinkabouter steek ik al lang niet meer onder stoelen of banken. Zo’n guitig ornament, het heeft wel wat. Als ik ooit een tuin bezit – en [...]

Post a comment