Voorzitterschap

Ondanks onze huidige regeringscrisis en het huidige politieke klimaat waarin we leven, was ik blij te lezen dat er toch nog andere artikels over ons land verschijnen waar “beschimpen” en “bespotten” niet de kernwoorden zijn die bij je opkomen.

In de Brussels blog van The Financial Times las ik met grote ogen dat het voorzitterschap van de EU (dat wij op dit moment hebben) tot op heden positief geëvalueerd wordt. Beter zelfs, de titel luidt: Why Belgium is the ideal holder of the EU presidency“. Dat maakte mij enorm nieuwsgierig. Zelfs de kritische houding en commentaar van EU-hater Nigel Farage (komt u nog bekend voor?)  wordt in deze blog gesust. Drie redenen voor het succes van België worden aangehaald. De laatste daarvan deed mij spontaan glimlachen. “Finally, the complexity of Belgium’s domestic politics seems to be an ideal training ground for the three-dimensional chess game that is the EU. To a veteran of the Flemish parliament, it’s possible that the EU seems like a game of checkers by comparison.” Vindt u dit nog niet lachwekkend genoeg? Denk dan maar eens na over deze uitspraak: “If that were not enough, a Belgian aid to a top MEP suggested to me yet another possible factor in the country’s favour: with their own government in paralysis, he observed, idle Belgian ministers have plenty of time to devote to their EU presidency.”

Of anders gesteld: hoe ironie zelfs bijna ironisch wordt. Maar ach. Verspilling van belastinggeld? Spontaan denk ik daarbij aan een uitspraak van Jean-Marie Dedecker (LDD) bij de opening van het parlement dinsdag: “Wij zijn de best betaalde werklozen van het land”. Voer tot nadenken.

TrackBack

TrackBack URL for this entry:
http://ditgeheelterzijde.be/2010/10/voorzitterschap/trackback/

Post a comment