L’Americano

Liefhebbers van de betere gestileerde cinema, rept u richting bioscoop! Want daar spelen ze nu ‘The American’ van gevierd fotograaf Anton Corbijn, zowaar één van de mooiste films die ik de laatste tijd zag. Want hoewel het verhaaltje ‘huurmoordenaar duikt onder in Italiaans dorp’ een peloton van actiescènes en vuurgeknal voorspelt, is het omgekeerde waar, and in a good way. Gaat u niet voor de magistrale fotografie (die openingsscène! die luchtshots!), ga dan voor de minimalistische soundtrack, de resem rasacteurs (met een speciale vermelding voor onze eigen Johan Leysen) of ga gewoonweg voor  een alweer indrukwekkende George Clooney. Als u maar gaat.

TrackBack

TrackBack URL for this entry:
http://ditgeheelterzijde.be/2010/10/lamericano/trackback/

Comments

Na vijf minuten grijpt de film je meteen bij de lurven en sleurt je mee in de wantrouwige en donkere wegen van Anton’s nieuwste film. Na het hoogstandje ‘Control’ opnieuw een meesterwerkje waar film en kunst de degens kruisen.

Samengevat: ik ben de dag na première ook meteen gaan kijken!

Post a comment