Wyclef for president!

Wie Haïti zegt denkt uiteraard: aardbeving. Na de aardbeving bleef van Haïti niet zoveel meer over; de destructie was massaal en voor velen fataal. Vandaag vinden we meer puin dan iets anders in een land dat het nooit gemakkelijk heeft gehad. Maar ook los van de natuurrampen kent Haïti zijn problemen. Sinds 2004 verblijven er ongeveer zo’n 8000 VN-soldaten om de interne orde te bewaren, de illegale immigratie naar de Dominicaanse Republiek is massaal en het is een belangrijk punt in de Caraïbische smokkelroutes voor drugs van Zuid-Amerika naar de States en Europa.  Nu zijn het verkiezingen, misschien een mooie kans voor een nieuw begin…

Wyclef Jean, Amerikaan van Haïtische afkomst, heeft dan ook officieel bevestigd dat hij zich kandidaat stelt voor het presidentschap. Hij is jazzmuzikant, zat in de klas met Lauryn Hill, zijn 2de rapalbum was de best verkochte CD van 1996, en zijn Hips Don’t Lie met Shakira stond weken op nummer 1 in de hitlijsten. De huidige president van Haïti gaf aan Wyclef reeds de titel van“goodwill ambassador” in Haïti en nu keert hij helemaal terug naar zijn roots. Mijn stem heeft hij alvast! Waarom? Omdat ik denk dat dit goed zou zijn voor Haïti en ik geef eerlijk ook toe, omdat hij ooit met zijn nummer Million Voices voor de film Hotel Rwanda mijn hart zeer diep raakte. Ik ben er dus van overtuigd dat hij zijn hart op de juiste plaats draagt, en misschien is dat alles wat een land zoals Haïti nodig heeft.

TrackBack

TrackBack URL for this entry:
http://ditgeheelterzijde.be/2010/08/wyclef-for-president/trackback/

Post a comment