messing around in your dreams

“Wat is de hardnekkigste parasiet die een mens kan oplopen? Een virus? Een bacterie? Een idee. Eens een idee zich in je hersenen heeft genesteld, raak je het zelden nog kwijt.”

Niks vreemder, onthullender en tegelijkertijd zo reëel als een droom. Het team van Leonardo DiCaprio in de psychologische thriller Inception dringt de dromen van mensen binnen om daar hun diepste geheimen te ontfutselen, als een vorm van bedrijfsspionage. Dat feit op zich is al redelijk futuristisch, maar dat is slechts het uitgangspunt van deze nieuwe prent van regisseur Chistopher Nolan – die al eerder zijn strepen verdiende in dit genre met het redelijk geschifte Memento. Want wat als je mensen zo kan manipuleren dat je hen in hun dromen een idee aanpraat. Een idee, waarvan ze eens wakker denken dat ze het zelf bedacht hebben, maar dat wel hun hele wereld verandert.

Inception is eindelijk nog eens een film waar je serieus je gedachten moet bijhouden, om nog niet te praten over het feit dat het eigenlijk één grote ‘mindfuck’ is. Want mensen hun dromen binnendringen is één ding, maar wanneer je ook dromen in dromen gaat creëren hou je je hoofd er maar beter goed bij. Gooi daar nog eens een rasacteur als de Leo bij, samen met een heerlijke Ellen -Juno – Page en een handvol ferme special effects en je hebt een bom van een film. Als u uw ticketje koopt, reken dan alvast maar minstens een uur extra voor de napraat op café. Want niks leuker dan een film die in je hoofd blijft hangen. Of was dat maar een droom?

TrackBack

TrackBack URL for this entry:
http://ditgeheelterzijde.be/2010/07/messing-around-in-your-dreams/trackback/

Comments

Alleen al die muziek bezorgt me opnieuw kippenvel!!
Valt hij, of valt hij niet?

Post a comment