Overzetboten

Feet_2_by_IchigoKura

Eigenares zijn van een stel uit de kluiten gewassen voeten: het is geen zege, dat kan ik u wel vertellen. De vraag naar een grotere maat wordt door winkeljuffrouwen te lande namelijk steevast met een meewarig “Sorry, wij gaan enkel tot 41” beantwoord. Waarna hun blik onbeschaamd afdaalt en onze schuiten door die juffen uitvoerig beloerd worden, al ware ze een weldra uitgestorven diersoort. De zoektocht naar een nieuw paar schoenen is daarom lang en ligt bovenop nog eens bezaaid met venijnige vallen, want “een van grote voeten voorziene vrouw, koopt haar schoeisel algauw te nauw”.

Ik liep dan ook op wolkjes toen ik afgelopen zaterdag voor het eerst deze winkel binnenstapte en ontdekte dat ze de iets ‘stabielere’ jongedame daar wél begrijpen. Geen mottige mocassins in een 42, maar echte elegante exemplaren! Met hakken, zowaar. Want dat is nog zoiets raar, waarom denkt iedereen dat wij geen flinke talon zouden appreciëren?  Niets van aan!

Dus schafte ik mij terstond een stel vurig rode pumps aan.

Gezwind en blij als een kind danste ik de zaak uit. Huppelend op mijn poezelige voetjes.

TrackBack

TrackBack URL for this entry:
http://ditgeheelterzijde.be/2010/06/overzetboten/trackback/

Comments

1 woord: Holland. Onze vrouwelijke noorderburen leven blijkbaar op grotere voet dan wij en zelfs voor een bescheiden maat 40 is het aanbod al veeeel groter dan in België – ook tijdens de solden!

Thelma, ik vind dat mensenrechten. Op de barricades voor rode schoenen voor alle vrouwen! In alle maten!

Ik zeg: hoe groter de voet, hoe hoger de hak! Ons krijgen ze niet klein, Nah :)

Ik ken het probleem, ik heb ook al vaak schoenen 1 maat te klein gekocht omdat ze mijn maat niet hadden, om dan de schoenen in te lopen en weken pijnlijke tenen te hebben.
Wij gaan vaak naar http://www.vanluechene.be/ maar daar is het aanbod maar beperkt. Ik ben blij dat ik nu een nieuw adresje heb om uit te proberen!

Bij New Look vind je ook mooie pumps in m42!! :)

Post a comment