holy jesus mother of god

Lady Gaga did it again! Ze slaagde er weeral in om nog maar eens te bewijzen dat we het duidelijk nog niet allemaal gezien hebben en dat revolutionair zijn nooit stopt. De Gaga-aandachtsmeter zal de komende dagen nog hoog zijn in de kranten en op ieders computerscherm, idem voor de shock-o-meter, kwestie van eens heel wat mensen opzettelijk serieus tegen de schenen te schoppen. De Katholieke kerk was in ieder geval niet blij, de pers natuurlijk wel en tot mijn grote verbazing wordt er geen woord gerept over de nazi-Duitsland verwijzingen die naar mijn mening toch ook vrij duidelijk zijn. Ik ben op beide vlakken toch lichtelijk geshockeerd, al doet dat niks af aan de perfect gestileerde en artistieke kant van de clip want Gaga brengt kunst en muziek weeral revolutionair samen. Maar oordeelt u vooral zelf.

TrackBack

TrackBack URL for this entry:
http://ditgeheelterzijde.be/2010/06/holy-jesus-mother-of-god/trackback/

Comments

Nu vraag ik me wel af welke boodschap ze over de Duitsers wou meegeven :) Germans were Poofs?

This has written Madonna all over it. Het religieus-vulgaire tintje dateert al van Like a prayer, en het lied zelf heeft veel weg van La isla bonita. Zie ook de comments van de La isla bonita clip, blijkbaar ben ik niet de enige die de gelijkenissen tussen beide liedjes heeft opgemerkt. Ik weet dat Gaga wel vaker de mosterd haalt bij Madonna, maar dit vind ik er wat over. Ander en beter! http://www.youtube.com/watch?v=xbLE3fZVh6w

Ik ben het echt niet eens met de vergelijking met La Isla Bonita. Daar wil ik toch wat meer verduidelijking over? Is het gewoon het Spaans want dan zie ik een even grote gelijkenis met Bailando :)
Nog iets: Gaga kan echt gigantisch goed zingen, I love Madge maar weet niet of dat van haar gezegd kan worden..

Ik kreeg gewoon bij het luisteren van het lied (zonder zelfs naar de clip te kijken) spontaan een déjà entendu gevoel en dacht meteen aan Isla bonita. En nee het is niet het Spaans, want zo veel Spaans zit er toch niet in Gaga’s Alejandro? Het is meer de algemene vibe van het nummer en ook echt de melodielijn. Ik merkte pas bij het opzoeken van Isla bonita op Youtube (om te checken of dat wel degelijk het nummer was waaraan Alejandro mij deed denken) dat ook andere mensen de associatie hadden gemaakt. Ik betwist niet dat Gaga echt een goede zangeres is, maar dit nummer vond ik vanaf de eerste luisterbeurt oude wijn in nieuwe zakken. No offence voor de fans uiteraard :)

None taken, ik hoorde het gewoon écht niet :) Pak dat het niet het beste Gaga lied is (geef mij nog steeds maar paparazzi of ouwe trouwe just dance)

misschien niet het beste Gaga lied maar los daarvan prefereer ik Gaga toch wel over Madge en heeft ze mij in die korte tijd toch al meer weten de impressioneren dan Madge al die jaren, qua uitstraling en qua zang. al zie ik de vergelijking wel, meer qua clip dan als qua muziek.

Post a comment