De jeugd van tegenwoordig

4463861923_2ea68b4e1e

Groot was mijn ontsteltenis toen ik gisteren De Standaard open deed en het artikel “Ze willen allemaal hetzelfde” las. “Jongeren willen een partner, een huis en een kind tegen dat ze 26 zijn. Zeker voor hun dertigste moeten die grote stappen in het leven zijn gedaan. Bijna allemaal willen ze hetzelfde.” Mijn verbazing was vooral groot omdat ik dacht “op wat baseren die zich?” Maar wie ben ik om “een grootschalige enqu

TrackBack

TrackBack URL for this entry:
http://ditgeheelterzijde.be/2010/03/de-jeugd-van-tegenwoordig/trackback/

Comments

oh jee. dan ben ik precies al helemaal een specialleke aangezien ik dat de komende 5jaar niet wil .. en alle jaren daarna ook niet! Ik ben persoonlijk ook meer te vinden voor jou persoonlijke levensvisie. Maar dat wist uiteraard nog niemand van mij ;-)

Check de jongeren die Man Bijt Hond voor de camera kreeg:
http://www.een.be/programmas/man-bijt-hond/levensweg
Die doen er nog een stukje bovenop…
“Als mijn vrouw dan 45 is, dan neem ik een andere. tegen dan is ze niet meer mooi en zaagt ze. de kinderen zijn de deur uit, dus daar hoef ik me ook niet van aan te trekken”

‘t Is allemaal een kwestie van vroeg weten wat je wil zeker ;) Of vooral vroeg weten wat je niet wil!

Amai dat is echt niet te doen! Dat meisje die een groot huis en twee buitenverblijven wil in Spanje en Egypte is echt hilarisch, dat wil ik ze nog wel eens terug zien zeggen over een jaar of 20 hoor :)

Ik denk dat ditgeheelterzijde een groepje abnormale vrouwen is. Bless us.

Een vriendin van me vertelde gisteren dan weer dat ze gaat trouwen. Er zal dan toch iets van waar zijn.

Meisjes die stellen dat ze dit niet willen hebben vaak al zelf lovers in hun leven, wat een groot deel van hun vrijheidsdenken verklaard; mij zou het niet verbazen dat er wel degelijk een deel waarheid in verborgen zit, we shall see:)

Ik ben er zeer van dat er wel een bodem van waarheid in zit. Ik word namelijk ook omgeven door veel samenwonen, vaste relaties, babies, … but for me, I don’t see it happening. de eerste komende 15jaar toch zeker niet. waarom niet eerst jong zijn en daarvan genieten ipv op 19 al beginnen met de dingen die we de rest van ons leven nog gaan/kunnen doen?

Charlotte, ik denk zeer zeker dat er waarheid in zit. Anders zouden de resultaten niet verwerkt worden in een boek over de jongeren en hun ideeën. Mijn punt was enkel dat ik door dat artikel pas hard ben beginnen beseffen dat je leven gesegmenteerd is en dat je toch meer op je vrienden lijkt dan je soms zou denken. Ik geloof zelfs dat mijn leven een pak makkelijker zou zijn moest ik binnen een aantal jaren trouwen, kindjes krijgen en een vaste job zoeken. Maar helaas heb ik gewoon andere prioriteiten en dromen.
En die man die mijn vrijheidsdenken stimuleert? Mijn moeder zou daar blij mee zijn :)

Post a comment