Russian Red

russian-red-web-2(2)Ik heb een nieuwe girl crush, en wel op de zangeres Russian Red, a.k.a. de Madrileense Lourdes Hernandez. Ze heeft een beetje van Feist maar dan zoeter en een beetje van Joanna Newsom maar dan cooler. Haar artiestennaam komt van de kleur lipstick uit het gamma van beautymerk MAC die de zangeres blijkbaar zelf geregeld op haar lippen smeert. De voertaal in haar songs is Engels, en dan bedoel ik ook echt heerlijk accentloos Engels, geen Engels op zijn Spaans zoals dat meestal het geval is. En ik ben overduidelijk he-le-maal dol op haar.

Het kledingmerk Kling heeft haar al gebruikt voor hun campagnes en je kan het hen moeilijk kwalijk nemen: Lourdes ziet eruit als een plaatje. Het soort meisje dat je (of ik toch) wil zijn.

Haar debuutplaat uit 2008 “I like your glasses” heb ik intussen grijsgedraaid, inclusief de “Girls just wanna have fun”-cover, het zalig lichte “Cigarettes” en de blijmaker “They don’t believe”. Haar CD is gevuld met heerlijk sfeervolle liedjes met een zondagochtend-in-bed-met-zonneschijn-door-de-ramen-gevoel. ‘t Is wat mij betreft dus dringend tijd dat Lourdes nog een plaatje uitbrengt, ze is een grote aanwinst voor mijn iTunes!

russian-red

russianred2


Niemand doet het zoals de Beatles, maar toch een mooie versie!

TrackBack

TrackBack URL for this entry:
http://ditgeheelterzijde.be/2010/02/russian-red/trackback/

Post a comment