From hero to zero

Hup Holland hup! Bij gebrek aan Belgische medaillekandidaten en aangestoken door het enthousiasme van een hele resem Nederlandse kotgenoten, supporter ik deze Olympische Winterspelen vurig voor Oranje. Mijn lunch is de voorbije dagen al meermaals opgefleurd door juichende Hollanders – op en voor de televisie -, vooral tijdens het sportgebeuren waarop onze noorderburen traditioneel ownen: het schaatsen. Groot was dan ook mijn ontsteltenis toen ik vandaag ontdekte dat topfavoriet en eyecandy Sven – Welcome to Svencouver – Kramer door een foute aanwijzing van zijn coach naast het goud greep op de 10 kilometer. Toen Kramer na een halve race correct van de binnen- naar de buitenbaan wou wisselen, floot zijn trainer hem terug, met een foute baanwissel en diskwalificatie tot gevolg. Extra pijnlijk was het moment waarop Kramer, zich van geen kwaad bewust, zegevierend de finishlijn overschreed en een nieuw Olympisch record neerzette. For the record: het goud ging na de diskwalificatie van Kramer naar de Zuid-Koreaan Lee Seung-Hoon. Het filmpje van dit Olympisch drama vindt u hier.

TrackBack

TrackBack URL for this entry:
http://ditgeheelterzijde.be/2010/02/from-hero-to-zero/trackback/

Comments

Man man, zoooooo pijnlijk! Wat een onnozelaar van een coach toch…

“Second is the biggest loser” is wel heel erg het geval hier…

Post a comment