Another post-apocalyptic story…

book_of_eli_t_sample

De gebroeders Hughes (Albert en Allen) hebben met The Book of Eli het lange rijtje van post-apocalyptische films weer aangevuld. Na ’28 Days Later’, ‘I am Legend’,’ WALL-e’ (jawel) en honderden andere films in dit genre zou je denken genoeg doemscenario’s van de wereld te hebben gezien en gehoord. Neen dus: scenarioschrijver Gary Whitta kon er nog wel eentje bij verzinnen. Ditmaal geen overstroming als gevolg van de opwarming van de aarde of robotjes die achter ons gat onze afval opruimen, maar een cataclisme (lees: geologische ramp door een plotselinge vernietiging) als consequentie van een nucleaire oorlog. Bijgevolg zwerft Eli, aka Denzel Washington, 30 jaar het grote Amerika door met een iPod en een stoere zonnebril. Hoewel de merken nooit expliciet in beeld worden gebracht, zou men haast denken dat het een decadente reclamestunt is voor Apple en Ray Ban. Hoe dan ook, Eli is op een queeste die, rarara…iets met ‘het boek’ te maken heeft. Toch heeft hij ondertussen nog even tijd om een boy meets girl- verhaal neer te zetten, zij het niet in de vorm van een echte love story. De ontmoeting met Solara, vertolkt door Mila Kunis die we allen kennen als Jackie uit ‘That ’70s Show’, zorgt voor een heuse midpoint en een extra last voor Eli. Wel vijftig man moet hij in zijn eentje afslachten om haar te beschermen en wonder boven wonder lukt dat ook. Geweldig ook hoe stijlvol en mooi Solara er blijft uitzien, ook al heeft men amper water en elektriciteit ter beschikking.

Anyway, ondanks deze typische en soms storende ingredi

TrackBack

TrackBack URL for this entry:
http://ditgeheelterzijde.be/2010/02/another-post-apocalyptic-story/trackback/

Post a comment