Radio Nostalgie

Mama vertelt me steeds dat ik, toen ik nog een heel kleine versie van mezelf was, dol was op dit videoclipje van de Fine Young Cannibals. Iedere keer de mannetjes in de video vooruit hopten, hopte mijn hoofd een beetje mee. Verder herinner ik mij een obsessie voor Eternal Flame van The Bangles en kweelde ik nogal graag mee met Anne van Clouseau. Aangezien ik pas in de laatste helft van de jaren 80 geboren ben, heeft de rest van mijn kennis over muziek uit dit decennium zich met terugwerkende kracht voltrokken, maar niet met minder liefde. Hoog tijd dus voor een nostalgisch afspeellijstje. Wat zijn zo jullie herinneringen-aan-vroeger-plaatjes?

Zeemzoete romantiek, inclusief troebele beelden: The Bangles!

De aankondiging van Clouseau in de voorrondes van Eurosong in 1989. De presentatie van Luc Appermont in het filmpje is ge-wel-dig.

Een geweldige dansfilm en dito plaat: Footloose. Let bij het bekijken van de film en het videoclipje vooral op Sarah Jessica Parker, die er net is minder “mode” en wat meer “country” uitziet dan in haar Sex And The City-jaren…

Dit was niet zo mijn ding op het moment zelf, maar nu des te meer. Vreselijke kwaliteit van filmpje, maar geweldige versie en een schoon voorbeeld van de “marcelleke + headband”-stijl van Mr. Knopfler: The Dire Straits live in Wembley Arena in 1985 (Voor wie liever afgelijnde prentjes heeft maar een slechtere versie is er deze nog)

TrackBack

TrackBack URL for this entry:
http://ditgeheelterzijde.be/2010/01/radio-nostalgie/trackback/

Comments

Mijn nichtje werd toen ze twee was helemaal gek wanneer ze ‘Thunderstruck’ van AC/DC hoorde. Zelf ging ik helemaal fonetisch voor ‘Weetoejoehaaa’ of ook wel ‘Way to your Heart’ van Soulsister. En ook wel ’99 Luftballons’ :)

Post a comment