Pixar did it again

pixar-up-house-balloons-single1

Ik steek niet onder stoelen of banken dat ik een grote fan ben van Disney, altijd al geweest trouwens. Ik word omringd door vele kleine koters in mijn familie aka nichtjes en neefjes en als mijn nichtje van 5 met zielige bambi-oogjes aan mij vraagt:” Gaan we Nemo kijken?” then how can I say no.. en dus kijkt zij, en ik kijk mee, en dat met heel veel plezier. Sinds zoveel jaar heeft Disney er ook een filmkameraatje bij sinds John Lasseter zijn job bij Disney byebye zei en met George Lucas Pixar Animation Studios oprichtte. Hun eerste grote filmsucces was Toy Story, die de geschiedenis inging als de eerste volledig computer-geanimeerde film. Toy Story 2, Monsters Inc., en een van mijn persoonlijke favorieten, Finding Nemo, The Incredibles (om er maar enkelen te noemen) volgden snel en schreven eveneens hun naam op het succes lijstje. In 2009 was het dan de beurt aan Up. Het was wederom mijn nichtje die de DVD instak and boy, am I glad she did!

Carl Fredericksen, 78, is geen held maar heel zijn leven droomde hij van avontuur. Dit was altijd het plan geweest, de wereld rondreizen, en huis placeren aan een waterval op een rots in Zuid-Amerika. Maar om een of andere reden is het er nooit van gekomen, tot nu. Tot de dag dat hij duizenden ballonnen aan zijn juis vastknoopte en wegvloog. Ietswat onverwacht vindt hij Russell, een 8-jarige boy-scout, in datzelfde huis en al snel beleeft dit nogal vreemde duo een hilarische reis verloren in een wereld vol gevaar en verrassingen.

Mooi, ontroerend, grappig en zeer geslaagd in het herleiden van een beeld tot de pure essentie.

En btw, ik wil ook een huis met duizenden ballonnen dat kan vliegen!

TrackBack

TrackBack URL for this entry:
http://ditgeheelterzijde.be/2010/01/pixar-did-it-again/trackback/

Comments

Ik vond het ook een geweldige film! :) Zeker dat dik schattig ventje; HILARISCH

Post a comment