Voor mannen en vrouwen die van schone boekskes houden


Een beduimelde Post-it, een oude foto en een dozijn gepikte zoutvaatjes. Na vier jaar gaan Lenore Doolan en Harold Morris uit elkaar. Hun “belangrijke voorwerpen en persoonlijke bezittingen” worden te koop aangeboden. Vanaf $5 kan je bieden op Harolds gebroken koffietas en een vluchtig neergepend kattenbelletje van Lenore. Dat het haar spijt. Dat het zijn favoriete tas was. Dat ze hem zal maken. Beloofd.

Leanne Shapton schreef geen gewone liefdes roman. Ze ontwierp een veilingcatalogus rond een fictief New Yorks Koppel. Via 325 te veilen loten ontdek je hoe hun relatie ooit begon, verliep… en eindigde. Werkelijk zeer schoon. Begin 2009 uitgebracht en onlangs vertaald naar het Nederlands.

Voor de lui die van een schoon acteervolk houden: ons Natalie is geïnteresseerd in een verfilming. En den Brad ook!

“Belangrijke voorwerpen en persoonlijke bezittingen uit de collectie van Lenore Doolan en Harold Morris, inclusief boeken, kleding en sieraden”. – Leanne Shapton.

TrackBack

TrackBack URL for this entry:
http://ditgeheelterzijde.be/2009/12/voor-mannen-en-vrouwen-die-van-schone-boekskes-houden/trackback/

Comments

staat op de wishlist. En natalie zou dat super doen.

Net ook helemaal de hemel in geprezen door Wouter Deprez in De Laatste Show: ons Thelma is iedere trend voor!

Post a comment